• Levering: 1-3 hverdage
  • Bestil inden kl. 14.00 - så sender vi samme hverdag
  • Billig fragt - fra 0,-

Silentcoat.dk

Silent Coat - Når dæmpning skal være bedst

Fra russiske ubåde til danske landeveje

Da den kolde krig rasede for årtier tilbage, arbejdede militærforskere i Sibirien på højtryk, for at udvikle en enkel og effektiv lyddæmpning til den russiske ubåds-flåde. I dag er lyddæmpningen, der også går under navnet Silent Coat, bugseret op fra havets dybder. Teknologien har fundet vej til autobranchen og nu også de danske landeveje.

 

Silent Coat er særdeles velegnet bl.a. til lyddæmpning af biler. Russiske militærforskere har ikke arbejdet forgæves. Silent Coat fås i forskellige lette, smidige varianter og med forskellige funktioner, og har det suverænt mest interessante materiale inden for lyddæmpning til biler, der findes på markedet lige nu. Det skyldes de russiske koldkrigs-løsninger, der hviler på grundigt udviklingsarbejde og imødekommer de problematikker, der gør sig gældende inden for lyd i mekanisk bevægelse.

 

Silent Coat består blandt andet af nemt håndterbare flerlags-belægninger, der på optimal vis dæmper den lyd, som fremkaldes ved bilens vibrationer. Så når det gælder lyddæmpning af biler, er svaret Silent Coat.

 

Se vores udvalg indenfor lyddæmpning.

Produkter fra Silent Coat

 

Vibrations dæmpende

 

 

 

 

 

Vibrations dæmpende materialer fjerner enhver utilsigtet vibration i metaldele. Det giver en langt mere præcis lydgengivelse end uden, samt en bedre komfort, da det også fjerner en stor del støj.

 

 

Lyd isolerende

 

 

 

 

Opskummet polyætylen materialer fungerer lyd isolerende, der primært holder vej- og motorstøj ude. Den specifikke struktur gør, at det virker bedst under tæpper. Derudover har lyd isolering (Noice Isolater) en rigtig god termisk isolations egenskab.

 

Lyd dæmpende

 

 

 

 

Unik polyuretan lydabsorberende materiale er lyd dæmpende, og giver 3 gange bedre lydabsorption end andre polyuretan materialer. Den specielle elasticitet i materialet gør det til et fantastisk produkt til at dræbe lyden af raslende plastik. Det begynder at absorbere allerede ved 100Hz. Det er lyddæmpende materiale, der også kan bruges til lyddæmpning af lydstudier osv.

​​​​​

 

 

Lyd dæmpning af forskellige dele i bilen med Silent Coat

Dør

Sådan støj- og lyddæmper du en dør, som vist på nedenstående billeder.

 

De Silent Coat materialer, der anvendes i dørene, forbedrer akustikken i lyden fra højttalerne. Selv en lille starter pakke, installeret i dørene, forbedrer lydoplevelsen fra højttalerne, så man ikke er i tvivl. Meget støj fra forhjulet og vejen trænger ind i kabinen gennem dørene. Dette kan reduceres betydeligt ved omhyggelig dæmpning af bildørene, og giver en bedre lydoplevelse, når man lytter til musik, i bilen. Beklæd metal panelerne med Silent Coat eller Silent Coat Extra. Luk huller i dørene med Silent Coat for at forbedre bassen og reducere forvrængning i mellem- og bastone området.

 


Det er vigtigt at dække indersiden af sidebeklædningen med Sound Absorber for at reducere så meget som mulig gennemtrængning af støj til kabinen.

Sidepaneler

Sådan støj- og lyddæmper du sidepaneler, som vist på nedenstående billeder.

 

For at nedbringe støjniveauet så meget som muligt, anbefaler vi at dække alle metaldele med et Silent Coat vibrations dæmpende materiale. Er der luftlommer, er det en god ide at disse dækkes eller fyldes med Silent Coat Sound Absorber. Ligesom alle plast paneler dækkes med så tyk en Silent Coat Sound Absorber som muligt. Plast panelerne er ofte så tynde, at de ikke kan regnes som en seriøs støj dæmpende del. Silent Coat Sound Absorber er også god til at forhindre plastdele i at rasle, og derved lave utilsigtet støj.

Bagagerum

Sådan støj- eller lyddæmper du et bagagerum, som vist på nedenstående billeder.

 

Bagagerummet er det område, der er det mest støjende område i biler. Mange biler er forhjulstrukne, så konstruktion foran på bilen er meget stærkere end bagenden. Producenterne er mere opmærksomme på at minimere lyd fra fronten og glemmer ofte alt om bagenden af bilen. Mange biler er hatchbacks eller stationcars i disse dage, hvor lyde i bagagerummet går lige ind i kabinen. Foran på gulvet er der også et ekstra tykt tæppe, der stopper en del støj, hvorimod der kun er et tyndt standart tæppe i bagagerummet. Dette kan der rådes bod på. Dæk først alle metal overfalder med Silent Coat vibrations dæmpende materialer som vist på billederne. Det kan være en god ide også at montere et lag Silent Coat Noise Isolater. Sørg for at alle luftlommer bliver beklædt med Silent Coat Sound Absorber. Alle Silent Coat produkter kan limes direkte på delene uden det er nødvendigt at rengøre dem for rustbeskyttelse.

Tag

Sådan støj- og lyddæmper du et tag, som vist på nedenstående billeder.

 

Mange bilproducenter er ikke opmærksomme på at lyddæmpe taget på bilen, da de ikke betragter taget som en kilde til støj. Men støj fra vejen forplanter sig til taget, og får det til at vibrere. Det begynder derfor at "synge" sammen med hjulene. Det er derfor vigtigt også at reducere tagets resonanser. Opdel taget i 2-4 blokke ved hjælp af striber af Silent Coat vibrations dæmpning som vist på billederen -brug gerne det kraftigste. Når taget er beklædt med vibrations dæmpning kan det anbefales at montere et lag Silent Coat Noise Isolater, inden der afsluttes med sound absorber som vist på billede 5. Dette giver samlet en langt bedre akustik i kabinen og derved en lang bedre oplevet kørekomfort.