Vælg den rigtige trådløse Qi oplader til bilen

Oprettet d.

Vælg den rigtige trådløse Qi oplader til bilen

Trådløse Qi opladere til bilen

Med en trådløs oplader i bilen undgår man besvær med kabler og opladningen klares nemt og hurtigt mens man kører. Men hvilken oplader skal man vælge – og hvad er Qi opladning overhovedet. Læs mere og få svarerne herunder.

Med en mobilholder kan du nemt og sikkert placere din mobiltelefon under kørslen. At køre med håndholdt mobiltelefon er distraherende og farligt, og koster en bøde på 1.500 kr., et klip i kørekortet og 500 kr. til Offerfonden.

Hvad er Qi?

Qi er den globale standard for trådløs opladning. En Qi oplader anvender elektromagnetiske felter, der er med til at sikre en overførsel af strøm fra en transmitterende kilde – opladeren - til en modtagerenhed som din smartphone. Vær opmærksom på, at Qi opladning kun fungerer sammen med Qi aktiverede enheder.

 

Qi logoet, er din garanti for sikker og pålidelig trådløs opladning. Alle Scosches Qi certificerede produkter testes grundigt af uafhængige laboratorier, så de sikrer produkternes sikkerhed, interoperabilitet, kompatibilitet og energieffektivitet. Alle produkter fra Scosche med Qi er Qi certificeret fra WPC (Wireless Power Consortium). Du skal være opmærksom på, at andre kan finde på at anvende udtryk som ”Qi-kompatibel” og ”virker med Qi”, men disse er ikke Qi certificerede og har derfor ikke gennemgået en Qi certificeringstest.

 

Montering af mobilholder med trådløs opladning

Mobilholdere med trådløs Qi opladning findes ligesom alle andre mobilholdere i mange forskellige udgaver, med masser af forskellige muligheder for montering i bilen.

 

Montering med sugekop

Én måde at montere en mobilholder med trådløs opladning på, er i bilens forrude. Denne type holdere har typisk en sugekop i enden, så selve opladeren kan suge sig fast i ruden uden at falde af. Holderen monteres meget simpelt ved at den holdes op mod ruden, hvorefter der presses ned på en knap, som lader den trådløse holder suge sig fast til forruden. På den måde sidder opladeren fast uden at svine forruden til, og den falder ikke af, hvis der er bump på vejen!

MagicMOUNT Dash/Win Kr. 499,-

  Køb

StuckUP Win/Dash kr. 399,- 

   Køb   

MagicGRIP Win/Dash Kr. 699,-

Køb

MagicGRIP Double-Pivot Kr. 699,-

Køb

 

Montering med selvklæbende fod

Andre mobilholdere monteres ved at blive klistret fast til enten instrumentbrættet eller forruden ved hjælp af selvklæbende materiale eller dobbeltklæbende tape på holderes fod. Dette er ofte en bedre løsning hvis overfladen ikke er helt plan, og en sugekop ikke kan bruges.

 

MagicMOUNT Dash/Vent Kr. 499,-

                         Køb

Stuckup  Dash/Vent Kr. 499,-

                         Køb

 

Montering i udluftningsristen

En tredje monteringsmulighed er, at holderen klipses fast til udluftningsgitteret. Mange foretrækker, at den sidder i udluftningen, fordi man fra førersædet her har et godt overblik både over vejen og mobiltelefonen samtidig kan bruges til håndfrit opkald, afspilning af musik, eller GPS uden man skal læse sig frem for at nå telefonen i holderen.

 

MagicMOUNT FreeFlow Vent Kr. 499,-

Køb

MagicGRIP Vent kr. 699,-

Køb

MagicMOUNT Dash/Vent Kr. 499,-

Køb

Stuckup  Dash/Vent Kr. 499,-

                         Køb

 

 

 

 

Hvordan sidder telefonen bedst fast i holderen?

En anden vigtig parameter, når man skal vælge en trådløs mobilholder til bilen, er, hvordan telefonen sidder fast i selve mobilholderen. Her findes også flere løsninger

 

Mobilholdere med gribearme

Når telefonen skal holdes fast på opladeren, kan det fx ske ved hjælp af smarte gribearme, der sikrer, at telefonen ikke kan falde ud af mobilholderen. Fordelen ved denne måde er, at telefonen typisk sidder rigtig godt fast. På nogle opladere er gribearmene automatiske og indstiller sig automatisk til den telefon, der holdes hen til opladeren – det gælder bl.a. vores nye  MagicGRP serie. Dette er en meget elegant løsning - både for mindre og større telefoner. Ved denne måde er man også sikker på, at telefonen bliver siddende, dér hvor den skal under hele køreturen.

 

 

MagicGRIP Double-Pivot kr. 699,-

Køb

MagicMOUNT Dash/Vent Kr. 699,-

Køb

magicGRIP Vent Kr. 699,-

Køb

 

 

 

På andre opladere indstilles armene manuelt til den telefon, der skal monteres. Et eksempel herpå er vores StuckUP serie, der med hele 3 fleksible gribearme holder din telefon sikkert på plads.

StuckUP Win/Dash Kr. 399,-

Køb

StuckUP Dash/ Vent Kr. 499,-

Køb

 


Magnetisk montering

Magnetiske trådløse opladere er uden sammenligning nok de nemmeste at bruge. Man skal dog være vågen når man skal vælge. Der er rigtig mange magnetiske mobilholdere på markedet, og for at få en god og sikker holder er det vigtigt at være opmærksom på især 2 ting.

  1. Magnetens styrke. Det er selvfølgelig afgørende at magneten er stærk nok til at fastholde din telefon, også i ujævnt terræn, eller risikerer du at telefonen falder af holderen midt under kørslen.
  2. At magneten er sikker. Det er naturligvis vigtigt at holderen indeholder magneter der ikke skader din enhed. I Scosche MagicMOUNT mobilholdere benyttes altid stærke neodymmagneter, der både sikrer stærkt hold og er 100% sikre og derfor ikke vil skade din enhed.

I MagicMOUNT Qi serien er den magnetiske monteringsteknologi kombineret med trådløs QI opladning af din telefon i èt beslag. Med disse magnetiske opladere skal du således blot holde din telefon hen til holderen, så holdes den automatisk fast ved hjælp af magnetisme, uden gribearme eller andet, der skal indstilles og opladningen starter på samme måde helt automatisk, så snart telefonen er på plads på holderen. Det bliver ikke nemmere.

 

MagicMOUNT Dash/Win Kr. 499,-

  Køb

magicMOUNT Dash/Vent kr. 499,- 

   Køb   

MagicMOUNT Dash/Win Kr. 499,-

Køb

 

MagicMOUNT FreeFlow Kr. 499,-

Køb

 

 

MagSafe kompatible mobilholdere med trådløs opladning

 

magicMOUNT Dash/Vent Kr. 499,-

Køb

magicMOUNT Dash/Win Kr. 499,-

Køb

 

Fleksibilitet

Udover monteringen af en trådløs oplader til bilen, og måden telefonen sættes fast i en mobilholder med trådløs opladning, så er den trådløse mobilholders fleksibilitet og visningsmuligheder også vigtige at holde sig for øje.

360 grader

Mange trådløse opladere til bilen giver mulighed for, at telefonen kan drejes 360 grader, når den sidder i den trådløse mobilholder. Det skyldes, at opladerens “hoved” er lavet som en kugle, der kan drejes, men samtidig holde telefonen i den position, man ønsker. Denne type trådløse opladere giver mulighed for enten at have telefonen i traditionel portrættilstand eller vende den om, så den er i landskabstilstand - eller i en hvilken som helst anden vinkel, der passer føreren af bilen eller passagererne bedst. Særligt ved brug af GPS-funktionen er denne fleksibilitet meget rar at have, så man får et større display.

Fleksibel arm

Andre mobilholdere med trådløs opladning giver også god fleksibilitet ved, at de kan drejes i den retning, man ønsker ved hjælp af bøjelige led eller svingarme. Dette giver god mulighed for at placere telefonen nøjagtig hvor du vil have den, netop så du får en optimal udsigt til den og den helt rette vinkel.

Stabiletet fremfor fleksibilitet?

Der findes også trådløse opladere til bilen, som ikke giver mulighed for hverken at dreje telefonen, justere den op og ned eller vende den til landskabstilstand. Hvis man vælger sådan en type mobilholder med trådløs opladning bør man være sikker på, at den kan monteres et sted i bilen, hvor det faktisk er muligt at se den - og også gerne nå den uden at skulle rykke sig for langt frem i stedet. Helt overordnet er det rart at have mulighed for fleksibilitet, både af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager - og hvis det skulle vise sig, at den trådløse mobilholder ikke kunne monteres lige præcis der, hvor man regnede med.

 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon 😊